فضائل الشهدا

قرارگاه سایبری سردار شهید ابوالفضل صادقی
لبیک یا حسین
فضائل الشهدا

هوالجمیل
دوستان سلام - خوش آمدید، و بعد: آنچه در این وبلاگ آمده و می‌آید تلاشی برای گردآوری خاطرات انقلاب و دفاع مقدس بویژه در شهر باستانی و مذهبی زرقان فارس است. در این راستا بارها فراخوان داده‌ایم و مراتب را از طریق نشریه محلی، پوستر و آگهی در مساجد، تریبون‌های مختلف در مجالس مذهبی، اردوهای آموزشی بسیجیان و ایثارگران، اینترنت، پیامک و تلفن و دعوتهای حضوری اعلام کرده‌ایم و از تمام مردم عزیز و ایثارگران گرانقدر زرقان خواسته‌ایم که هرگونه اطلاع و خاطره‌ای درباره شهدا و رزمندگان دفاع مقدس (ارتشی، سپاهی، جهادگر، بسیجی، و نیروهای تدارکاتی و تبلیغاتی پشت جبهه) دارند در اختیارمان بگذارند یا از طریق ایمیل hodhodzar@gmail.com و یا تلفن 09176112253 به ما اطلاع دهند تا ترتیب مصاحبه با آنها بدهیم. در همین رابطه تعدادی از عزیزان دعوت ما را اجابت کرده‌اند که مصاحبه‌های آنها را پس از پیاده سازی و نگارش و ویرایش در اینترنت گذاشته‌ایم. البته هنوز مصاحبه‌های زیادی در نوبتند که به یاری خداوند و استمداد از روح پر فتوح شهدا امیدواریم به نحو احسن و در اسرع وقت نسبت به آماده سازی آنها نیز اقدام کنیم. مجدداً از تمام عزیزان و همشهریان گرامی استدعا داریم برای ثبت خاطراتشان با ما تماس بگیرند تا هماهنگی‌های لازم برای مصاحبه با آنها به عمل آید.
از اینکه نظر شریفتان را از ما دریغ نمی کنید صمیمانه سپاسگزاریم.
والسلام
محمد حسین صادقی، زرقان فارس 00989176112253
Hodhodzar@gmail.com

طبقه بندی موضوعی
بایگانی
Friday, 27 Bahman 1396، 08:39 PM

چگونگی تفحص سیره شهدا

هوالجمیل

دوستان و همراهان سلام

خوش آمدید – صفا آوردید ،

بقول بازاری ها: عیبش را به ما بگوئید، حُسنش را به دیگران.

وبعد؛ هر کدام از جملات زیر می‌تواند سرچشمه یک متن پژوهشی یا داستانی باشد، من وقت نکرده‌ام حق این مطالب را ادا کنم ولی تصورم این است که شما با خواندن هرکدام از این سرفصلها به نانوشته‌ها و ناگفته‌های ذهنم پی می‌برید. پس استدعا دارم روی بند بند آن فکر کنید و اگر مطلبی نوشتید برای حقیر هم بفرستید.

چگونگی تفحص سیره شهدا

بزرگترین تخصص و هنر رزمندگانِ تفحص سیره شهدا، چگونگی اجرای تفحص است. ما باید صدها سؤال بی پاسخ درباره شهید در ذهنمان (و روی کاغذ) داشته و نگاشته باشیم و در هر بار تفحص، جواب صحیح و منطقی تعدادی از سؤالات را کشف و ثبت و ضبط کنیم و بدیهی است که در هر سؤال و جواب ممکن است دهها سؤال غیرقابل پیش بینی دیگر برای ما مطرح شود که لازم است همه را فوراً یادداشت کنیم.

روشهای علمی و عملی تفحص در جنگ فراموشی

*********************

چند مدیریت همزمان - آنچه باید درباره داستان نویسی بدانیم - تقسیم بندی محتوائی کتاب یا پروژه  - رعایت نکات باطنی و ظاهری در نوشتن و نت برداری - وظائف مدیر گروه - مدیریت قرار گذاری

رعایت نکات باطنی و ظاهری در نوشتن و نت برداری

*********************

شهیدی که هیچ روایتگر و منبع خاطراتی ندارد می‌تواند معرفی کننده شهدای همجوارش، تاریخ و جغرافیای شهرش، حماسه سازیهای مردم و جوانان شهر و دیارش (و غیره) باشد. ما بر اساس اطلاعاتی که روی سنگ مزارهای همجوار شهید مورد نظر وجود دارد (یا منابع دیگر) می‌توانیم در گفتگوئی انتزاعی با شهید و یا نقل قول از او به معرفی مکان و شهری که او در آن دفن است بپردازیم و قسمتی از تاریخ آن شهر را رقم بزنیم.

تفحص سیره شهدای بدون راوی - سخت ترین نوع تفحص

*********************

انقلاب و دفاع مقدس ما، هم دینی بودند هم ملی ؛ چون انقلاب کرده بودیم، جنگ را به ما تحمیل کردند لذا جنگ تحمیلی تاوان یا مجازات انقلاب بود و انقلاب، امری کاملا مذهبی بود...... اینکه بگویند آمریکا شاه را بُرد و امام را‌ آورد حرفی کاملا پوچ و بی اساس است. شاید شاه دیگر به درد آمریکا نمی‌خورد ولی امام هم جز ضرر برای آمریکا نداشت. ...... فرصت‌طلبان همیشه و همه جا بوده و هستند، پس پدیده شوم سوء استفاده از شهدا امری بدیهی و طبیعی است ولی این به معنای به هدر رفتن خون شهدا نیست.

دینی بودن دفاع - ریشه ها - حقیقتهای غیر قابل انکار

*********************

حماسه حضور یعنی چه؟ چرا مهم است؟

روایت حماسه حضور یعنی تفسیر  وَ ما رَاَیتُ الا جمیلا.

روایت حماسه حضور

*********************

با اجازه‌اش ضبط موبایلم را روشن کردم و بعد از معرفی خودم و زمان و مکان و علت مصاحبه، خواهش کردم که خودش را کاملاً معرفی کند و بگوید کی و چگونه با شهید ..... آشنا شده؟

نمونه مصاحبه

**************************

وبعد؛ هر کدام از جملات زیر می‌تواند سرچشمه یک متن پژوهشی یا داستانی باشد، من وقت نکرده‌ام حق این مطالب را ادا کنم ولی تصورم این است که شما با خواندن هرکدام از این سرفصلها به نانوشته‌ها و ناگفته‌های ذهنم پی می‌برید. پس استدعا دارم روی بند بند آن فکر کنید و اگر مطلبی نوشتید برای حقیر هم بفرستید.

.... در برنامه ریزی یکساله باید حداقل 52 بار (یعنی هفته‌ای یکبار) به تفحص و مصاحبه بپردازیم و مطمئن باشیم که خیلی چیزها دستگیرمان می‌شود. اگر بخواهیم مستند سازی کنیم می‌توانیم 52 جمله (یعنی چکیده 52 جلسه تفحص یکساله) را با سناریو و دکوپاژ جلو دوربین ببریم.

نکات پراکنده راهبردی و کاربردی در تفحص سیره شهدا –

***************************

بزرگترین انگیزه ما برای تفحص سیره شهدا سه چیز می‌تواند باشد: 1- عشق به تمام خوبیها و نفرت از تمام بدیها 2- تکلیف به حفاظت از صلح و آرامشی که بزرگترین دستاورد خون مقدس شهداست 3- به (معنای) شهادت رسیدن در یک سیر و سلوک اختیاری و بدون آداب. ........ هدف کلی کار ما می‌تواند اینطور تعریف شود: تفحص سیره شهدا در مسیر صحیح و منطقی و ارزیابی و بازخورد مداوم مقطعی و دوره‌ای با توجه به اهداف کلی و جزئی تفحص.

شهیدشناسی و بزرگترین انگیزه ما برای تفحص سیره شهدا

***************************

برای گم نکردن مسیر و هدف  لازم است تکلیف چند چیز را برای خودمان مشخص کنیم و پیوسته از خود بپرسیم:

تم ها ----- - پیوسته از خود بپرسیم

*********************************

فلسفه هنر برای هنر نهایتاً به ایده دین برای دین و عرفان برای عرفان و علم برای علم ختم می‌شود، نه برای زندگی و خوشبختی و سعادت فرد و جامعه. دین خنثی و دیندار بی‌تفاوت هم جلوه‌ی دیگری از فلسفه‌ی هنر برای هنر است. این ایده خزنده وقتی به نهایت اغواگری خود می‌رسد که ایده شهید برای شهید را مطرح می‌کند (نه شهید برای هدفی که شهید شده). می‌گویند ما باید به شهید احترام بگذاریم چون ناکام و بیگناه و.. از دنیا رفته و جان عزیز و شیرین خودش را از دست داده است و به این خاطر باید با ترحم و دلسوزی و احترام به او بنگریم و یادش را گرامی بداریم و....

زندگی، عشق، مرگ؛ و فلسفه هنر برای هنر

مقالات پراکنده و مرتبط  با تفحص – از قبل

خاطره نویسی درباره شهدا برای تمام هموطنان عاشق

سند عظیم حقّانیت

ضرورت شناخت شهدا

نگرش اجتماعی به شهدا

مصادیق دور شدن از راه شهدا

شهید زنده است یا مرده

انحراف انقلاب از اصول - توهم یا حقیقت

وسعت دلتنگی

فرم همکاری با هیئت خادم الشهدا

چهار حیطه قابل تحقیق و نگارش درباره شهدا

چهار مؤلفه شهید شناسی

نسل سوم انقلاب و نگارش درباره دفاع مقدس

تمام پستهای این وبلاگ

موافقین ۰ مخالفین ۰ 96/11/27
هیئت خادم الشهدا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی